Rainbow willen, maar geen zin gekke smaken?

De spekkoek is vierkant 22x22x7 cm (lxbxh) en is in 19 lagen gebakken. Hier kan je zeker wel 60 plakken uithalen. Ideaal voor groot feest.

 

*verkrijgbaar in suiker- en/of gluten- en/of lactose-/koemelkeiwitvrij

**koemelkeiwitvrij = wordt met plantaardige melk vervaardigd (geen soja)

We zijn gaan kijken wat mensen willen, we hebben geluisterd naar wat mensen graag willen. Mensen vinden rainbow spekkoek sowieso al gek en te gaaf, maar die keuze aan smaken is net niet wat ze zoeken. We zijn gaan kijken wat we hier aan konden doen en door vele bakken is veel ervaring opgedaan inmiddels.

 

We hebben nu aan ons assortiment een nieuwe optie spekkoek toegevoegd.

Rainbow "Doe maar beetje normaal"

Dit is een spekkoek met regenboog kleuren. Echter het is de smaak met de traditionele spekkoekkruiden. Dus als u net even ietsje anders wilt dan hebben we die nu ons assortiment. Bestel hem gauw bij ons via https://www.spekkoekvanbel.nl/product/15976884/rainbow-doe-maar-een-beetje-normaal


Een halve, een hele

of toch maar kwart?

We gaan een extra service bieden aan onze trouwe klanten. Tegenwoordig kunt u ook bij ons kleine porties spekkoek bestellen in plaats van een hele spekkoek á circa 700 gram. Eventueel in overleg kunnen we ook met u meekijken of wij een spekkoek in een andere smaak een halve kunnen leveren.

Voorlopig hebben we nu gekozen voor ons meeste verkochte spekkoeken. De twee smaken zijn:

- spekkoek Pandan

- spekkoek Traditioneel


Deze smaak kunt u bestellen in de volgende maten:

- Heel Ø18 cm Pandan voor € 15,50

- Halve Pandan voor € 10,00

- Kwart Pandan voor € 7,50

 

 

De rechtstreekse linken voor bestellen van uw spekkoek vindt u hieronder:

- Pandan

https://www.spekkoekvanbel.nl/product/6014673/spekkoek-pandan

Deze smaak kunt u bestellen in de volgende maten:

- Heel Ø 18 cm Traditioneel voor € 15,50

-Halve Traditioneel voor € 10,00

- Kwart Traditioneel voor € 7,50

 

De rechtstreekse linken voor bestellen van uw spekkoek vindt u hieronder:

- Traditioneel

https://www.spekkoekvanbel.nl/product/6014623/spekkoek-traditioneel

28-05-2024


We maken voor de mensen glutenvrije* spekkoek. Deze is te verkrijgen in diverse smaken.

Formaat van de spekkoek is Ø 18 cm doorsnee en heeft 12 lagen

 

* meel komt wel van een molen af waar ook gewone meel verkocht wordt. Dus geen garantie dat het 100% glutenvrij is

 

** spekkoek kan lactose- en/of suikervrij gemaakt worden

 

foto's kunnen afwijken dan ze werkelijk eruit kunnen zien.



GELUKKIG HEBBEN WE NOG GENOEG

Door oorlog tussen Rusland en Oekraïne zorgt ervoor dat met tarwe en olie schaarser worden. Mede daardoor zijn deze producten bijna tot niet te verkrijgen in diverse winkels.

 

Spekkoek van Bel heeft nog wel genoeg in voorraad om tegen huidige prijzen te leveren. Uiteraard hopen wij dat we dit lang genoeg mogen volhouden. Mocht het gebeuren dat wij toch moeten uitwijken naar hogere inkoopkosten dan zijn wij ook genoodzaakt onze verkoopsprijzen aan te passen. We hopen uiteraard dat dit niet gebeurd. Voor nu kunt u gewoon bestellen bij ons. Alvast bedankt voor uw begrip.

 

18-03-2022


SPEKKOEK VAN BEL heeft de krant gehaald.

 

Onderstaand is artikel, maar ik zal hele tekst hieronder plaatsen aangezien niet iedereen premium kan lezen .

https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20220304_13029682

 

Yessica kon tien jaar geleden nog geen ei bakken, nu zit ze op honderd spekkoeken per maand.

Wanneer ze spekkoeken maakt, komt Yessica Pitoy (46) uit Den Helder helemaal tot rust. Het maken van het beslag, laagje voor laagje bakken in de oven... Het is zo rustgevend.

 

Ze heeft zo’n plezier in het werk dat ze een aantal maanden geleden professioneel is gaan bakken. Via de website www.spekkoekvanbel.nl verkoopt ze haar spekkoeken. Maar ook andere lekkernijen, zoals pasteitjes, Vietnamese loempia’s, kue lapis (een ’puddingcake’ in allerlei vormen) en macaronitaart. ,,Dat laatste is ook lekker ’s avonds, met een klodder tomatenketchup of sambal.’’

 

En dan te bedenken dat ze eigenlijk pas een jaar of tien geleden begon met koken. Tot die tijd was haar man Harris (71) dagelijks in de keuken te vinden. ,,Ik kon nog geen ei bakken. Maar toen ik tegen die tijd ziek thuis kwam te zitten, wou ik toch wat om handen hebben. Zo ben ik voorzichtig begonnen.’’

 

Liefhebber

Yessica is een groot liefhebber van spekkoek, maar het was niet eenvoudig om een verkooppunt te vinden waar ze de lekkernij naar haar smaak kon vinden. ,,Ik woonde in Friesland en daar kon je alleen maar spekkoek in de supermarkt vinden. Dan is het in Den Helder, waar we sinds 2018 wonen, toch een stuk makkelijker. Niet alleen spekkoek, maar ook andere ingrediënten, want je hebt hier een paar toko’s in de buurt.’’

 

Toen Yessica zich waagde aan haar eerste spekkoeken, gebruikte ze een oud familierecept van Harris. Zoals zijn grootmoeder ze maakte. ,,Maar die waren te droog, niet luchtig, te compact waardoor ze zwaar op de maag lagen. Afijn, de eerste zeven spekkoeken eindigden dus in de kliko.’’

 

Pandan

Dus ging ze sleutelen. Net zolang totdat het recept wel naar haar smaak was. Inmiddels heeft ze het assortiment flink uitgebreid. Ze kan een standaard spekkoek leveren, maar er is nog zoveel meer mogelijk: pandan, rum met rozijnen, passievrucht, karamel. Om maar een paar smaken te noemen. Onlangs is daar zelfs red velvet aan toegevoegd: chocolade met koffie afgewisseld met citroenlaagjes. Met een beetje kleurstof voor het rode kleurtje.

 

,,Gewoonlijk vind ik dat één smaak voldoende moet zijn, maar bepaalde combinaties doen het wel heel goed.’’

Haar klantenkring komt uit Den Helder, maar ook verzendt ze heel wat spekkoeken naar elders. Haar verste adres ligt in Frankrijk. ,,Rond de feestdagen heb ik het wat drukker dan gewoonlijk. Ik denk dat ik er in december honderd, honderdtwintig heb gemaakt.’’

 

04-03-2022