(SPEK)KOEKEN MET SUIKERVERVANGER

 

Wij horen vaak van diabetes patiënten dat zij vaak geen lekkers op tafel voor zichzelf kunnen zetten met de feestdagen of als er visite is of gewoon voor zichzelf. Maar als wij de trend volgen dan zijn wij ook zeer bewust van de vele mensen met een maagverkleining, genaamd gastric bypass. Ook deze groep mensen kunnen vaak geen gewone suiker en/of lactose verdragen. Wij zijn mede daarom op onderzoek uitgegaan en met paar mensen hebben wij onze producten op hun getest. We wilden weten of diabetes patiënten en/of patiënten met maagverkleining zonder moeite onze (spek)koeken kunnen verorberen. Uit de testen is gebleken dat de (spek)koeken goed zijn gekeurd en we horen blije geluiden. We hebben de juiste suikervervanger gevonden. Nu is er voor de diabetes patiënten en mensen met een maagverkleining eindelijk ook wat lekkers. Hieronder zijn allemaal (spek)koeken die geschikt zijn voor diabetes patiënten.

 

(Spek)koeken* worden bij Spekkoek van Bel allemaal een voor een ambachtelijk gebakken, waarbij wij heel bewust voor kiezen om geen voorraden aan te leggen. Zo krijg je altijd een verse (spek)koek. Bestellingen die binnenkomen gaan we per ongeveer maximaal 4 spekkoeken per dag leveren, bij diverse orders. Daarnaast gaan we heel veel andere koeken schrappen. We willen ons echt helemaal focussen op spekkoek. We heten niet voor niets Spekkoek van Bel. Wil je toch wat anders dan spekkoek dan kunnen we kijken of er een mogelijkheid is om dat te maken. Je kan altijd even vragen bij ons via info@spekkoekvanbel.nl of via whatsapp 06 26655050 wat er mogelijk is.

 

Wilt u een kopje van onze speciale suiker kopen dan kan dat natuurlijk ook. We zullen het in een aparte rubriek zetten.

 

Mede daardoor kan je een heel persoonlijke spekkoek laten maken. Denk aan pandan met cocos bijvoorbeeld. Wil je een spekkoek bestellen, maar staat jouw keuze er niet bij, neem dan even contact met me op via nummer 06 266 55 050. We kunnen dan samen kijken wat de mogelijkheden zijn.

 

De (spek)koeken worden allemaal één voor één zorgvuldig verpakt en gelabeld.

 

* Aangezien alle spekkoeken ook ambachtelijk gemaakt en gebakken worden, kan er kleur verschil zitten in de koeken en foto's kunnen afwijkend zijn dan in werkelijkheid.

 


De spekkoeken hebben een doorsnee van 18 cm en bestaat uit 12 lagen.

 

*verkrijgbaar in suiker- en/of gluten- of lactose-/koemelkeiwitvrij

**koemelkeiwitvrij = wordt met plantaardige melk vervaardigd

Spekkoek Pandan

€ 16,50

Spekkoek Pandan

€ 16,50

!! Deze spekkoeken zijn verkrijgbaar in hele, halve of kwart spekkoek !!

 

De spekkoeken hebben een doorsnee van 18 cm en bestaat uit 12 lagen

* spekkoek is suikervrij en kan ook lactosevrij gemaakt worden

VERBETERD

Spekkoek Traditioneel (Kopie)

€ 16,50
VERBETERD

Spekkoek Traditioneel (Kopie)

€ 16,50

!! Deze spekkoeken zijn verkrijgbaar in hele, halve of kwart spekkoek !!

 

De spekkoeken hebben een doorsnee van 18 cm en bestaat uit 12 lagen.

* spekkoek is suikervrij en kan ook in combi koemelkeiwitvrij gemaakt worden

Spekkoek Kokos

€ 17,49

Spekkoek Kokos

€ 17,49

Deze spekkoeken kunnen we uiteraard ook suikervrij als ook lactosevrij voor je maken. 

De spekkoeken zijn 18 cm doorsnee groot en 11 lagen en circa 700 gram.

Ze kunnen verstuurd worden. Verzendkosten voor de koper

 

*niet gluten en/of lactosevrij als je suikervrij besteld


KUE LAPIS

 

Dit is een gestoomde koek. Het is gemaakt van glutenvrije meelsoort en het is lactosevrij en eventueel ook nog eens suikervrij. Deze cake is uitstekend geschikt voor vegans en/of diabetes patienten of gewoon voor als je moet opletten met wat je eet.

 

Het is een bekende en geliefde Indonesische lekkernij. Het is een gestoomde koek met gekleurde laagjes met een heerlijke kokossmaak. Echter maak ik ook kue lapis met andere smaken. Je kan ook kue lapis in hele mooie vormen bestellen en andere kleuren bestellen en uiteraard gewoon originele kue lapis. Mocht je andere kleuren willen dan hieronder aangegeven, stuur me even een whatsapp welke kleuren, formaat, met/zonder suiker.

 

"Liefde gaat door de maag". Deze mega mooie kue lapis volle hart is een lust voor je ogen en smaakvol in je mond. Er is wellicht geen betere manier om je liefde bekend te maken bij de ander door je hart aan je Valentijn te geven.

 

Laat deze eens in een smaak maken, zoals aardbei of frambozen of gewoon lekker kokos. 

 

Dit is een gestoomde koek. Het is gemaakt van glutenvrije meelsoort en het is lactosevrij en kan suikervrij worden gemaakt. Deze cake is uitstekend geschikt voor vegans en diabetes patienten of voor mensen met een gastric bypass (maagverkleining).

 

Het is een bekende en geliefde Indonesische lekkernij. Het is een gestoomde koek met gekleurde laagjes met een heerlijke kokossmaak.

"Liefde gaat door de maag". Deze mega mooie kue lapis volle hart is een lust voor je ogen en smaakvol in je mond. Er is wellicht geen betere manier om je liefde bekend te maken bij de ander door je hart aan je Valentijn te geven.

 

Laat deze eens in een smaak maken, zoals aardbei of frambozen of gewoon lekker kokos. 

 

Dit is een gestoomde koek. Het is gemaakt van glutenvrije meelsoort en het is lactosevrij en kan suikervrij worden gemaakt. Deze cake is uitstekend geschikt voor vegans en diabetes patienten of voor mensen met een gastric bypass (maagverkleining).

 

Het is een bekende en geliefde Indonesische lekkernij. Het is een gestoomde koek met gekleurde laagjes met een heerlijke kokossmaak.

Kue Lapis "Diamond"

€ 19,50

Kue Lapis "Diamond"

€ 19,50

 

SUIKERVRIJE VARIANT beschikbaar

 

Dit is een gestoomde koek. Het is gemaakt van glutenvrije meelsoort en het is lactosevrij en suikervrij. Deze cake is uitstekend geschikt voor vegans en diabetes patienten.

 

Het is een bekende en geliefde Indonesische lekkernij. Het is een gestoomde koek met gekleurde laagjes met een heerlijke authentieke indonesische smaak.

Waar is Kue lapis van gemaakt?

 

Kue lapis of kwee lapis is een Indonesische zoete lekkernij, vervaardigd van een gestoomd beslag van santen en tapioca- of rijstemeel, waarbij het een beetje het midden houdt tussen koek en pudding. De koekjes worden vers, per bestelling bereid om de ultieme smaak te behouden. 

 

Kue lapis is zeer geschikt voor mensen die geen lactose of koemelkeiwitten kunnen verdragen.

Kue Lapis standaard

€ 10,50

Kue Lapis standaard

€ 10,50

Waar is Kue lapis van gemaakt?

 

Kue lapis of kwee lapis is een Indonesische zoete lekkernij, vervaardigd van een gestoomd beslag van santen en tapioca- of rijstemeel, waarbij het een beetje het midden houdt tussen koek en pudding. De koekjes worden vers, per bestelling bereid om de ultieme smaak te behouden. 

 

Kue lapis is zeer geschikt voor mensen die geen lactose of koemelkeiwitten kunnen verdragen.

NIEUW

Kue lapis "Sun Shine"

€ 13,50
NIEUW

Kue lapis "Sun Shine"

€ 13,50
Waar is Kue lapis van gemaakt?
 
 
Kue lapis of kwee lapis is een Indonesische zoete lekkernij, vervaardigd van een gestoomd beslag van santen en tapioca- of rijstemeel, waarbij het een beetje het midden houdt tussen koek en pudding. De koekjes worden vers, per bestelling bereid om de ultieme smaak te behouden.
 
Kue lapis is zeer geschikt voor mensen die geen lactose of koemelkeiwitten kunnen verdragen.

 


PANDAN SPONGECAKE

Fan van luchtige cake? Dan moet je echt eens pandancake proberen! Deze Indonesische groene cake wordt oorspronkelijk gemaakt van verse pandanbladeren van de zogenaamde schroefpalm, die de cake een ietwat nootachtige smaak geven. Maar je kunt ‘m ook maken met pandan-essence. 

 

Tegenwoordig kun je spongecake in heel veel andere smaken maken. Hieronder vind je een overzicht welke soorten wij in ons assortiment hebben.

Pandan spongecake

€ 17,49

Pandan spongecake

€ 17,49

Pandan geeft een nootachtige en subtiel zoete smaak af. Het wordt ook wel 'Aziatisch vanille' genoemd door die zoete smaak en fijne geur. Het geeft tevens ook een heldergroene kleur af, die je mooi terug ziet komen in o.a. de spekkoek.

 

Deze variant is zowel met gewone suiker te verkrijgen dan wel in suikervrije en lactosevrije variant.

 

Normaliter wordt bij pandan een potje pandan essence uit de winkel gebruikt. Echter deze variant bevat suiker. Dus niet geschikt voor diabetes patienten. Door zelf een pasta uit verse pandanblad te maken zijn wij in staat de (spek)koek in suikervrije variant te maken, waardoor diabetes patienten ook kunnen genieten van pandan (spek)koek.

 

Om zelf pasta uit verse pandan bladeren te maken is dit een bewerkelijk proces. Mede daarom is de (spek)koek duurder dan een pandan essence.

 

Formaat is 26 cm doorsnee en 10 cm hoog. Er kunnen hier ongeveer 20 plakjes uitgesneden worden.